RKC Verliest Met 3-0 Van Willem II

RKC Waalwijk stort in tegen Willem II: 3-0 nederlaag

Waalwijk - RKC Waalwijk heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Willem II. De Brabanders verloren in eigen huis met 3-0 van de Tilburgers, die met een sterke tweede helft de wedstrijd naar zich toe trokken.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd, met kansen aan beide kanten. RKC had meer balbezit, maar Willem II was gevaarlijker in de counter. De grootste kans van de eerste helft was voor RKC, toen Vullnet Basha de bal net naast kopte.

Na rust veranderde het spelbeeld compleet. Willem II kwam veel beter uit de kleedkamer en drukte RKC terug. De Tilburgers scoorden na 55 minuten via een schot van Pol Llonch, die de bal prachtig in de kruising krulde.

Tien minuten later verdubbelde Willem II de score, wederom via Llonch. De Spanjaard profiteerde van een fout in de RKC-verdediging en schoot de bal beheerst in de linkerhoek.

In de slotfase besliste Willem II de wedstrijd definitief. Een voorzet van Vangelis Pavlidis werd door Fran Sol in de verste hoek binnengekopt. De 3-0 was een terechte weerspiegeling van de tweede helft, waarin RKC nergens meer aan te pas kwam.

Teleurstellend optreden

De nederlaag is een enorme domper voor RKC, dat na de zege op FC Utrecht hoopvol was. De Waalwijkers speelden een teleurstellende wedstrijd en lieten zich volledig overlopen in de tweede helft. De defensie van RKC was niet opgewassen tegen de aanval van Willem II en de voorhoede creëerde te weinig kansen.

Trainer Joseph Oosting zal na deze nederlaag moeten analyseren wat er mis ging. De Waalwijkers zullen hun verdediging moeten verbeteren en meer creativiteit moeten tonen in de aanval.

De volgende wedstrijd voor RKC is uit tegen FC Groningen. De Waalwijkers zullen alles op alles moeten zetten om de volgende keer wel punten te pakken.

Thank you for visiting our website wich cover about RKC Verliest Met 3-0 Van Willem II. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.