Girona Geen Partij Voor Overtuigend Barça

Girona geen partij voor overtuigend Barça

Barcelona heeft zaterdagavond met overtuiging gewonnen van Girona. De Catalanen wonnen met 0-3 in het Estadi Montilivi en bevestigen daarmee hun goede vorm.

Een sterke start

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Barcelona de wedstrijd wilde domineren. De ploeg van Xavi Hernandez speelde met veel energie en druk, terwijl Girona zich vooral moest verdedigen. De openingsgoal viel al na 12 minuten. Raphinha zette een soloactie in, die eindigde met een precieze voorzet op Robert Lewandowski, die de bal eenvoudig in het doel schoot.

Tweede helft met extra goals

Na rust bleef Barcelona dominant. Girona probeerde wel wat druk te zetten, maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de 62e minuut viel de tweede goal. Pedri speelde een slimme pass op Raphinha, die de bal beheerst in het netje schoot. In de 80e minuut maakte Gavi de 0-3, nadat hij slim werd bediend door Ansu Fati.

Goede vorm

Met deze overwinning bevestigen de Catalanen hun goede vorm. De ploeg heeft de afgelopen weken al meerdere overwinningen geboekt en staat nu stevig aan de top van La Liga. Girona daarentegen is nog op zoek naar hun draai en staat momenteel op de 12e plaats.

Conclusie

Barcelona was zaterdagavond in Girona duidelijk de betere ploeg. De Catalanen speelden met veel energie en creëerden veel kansen. Girona kon daartegenover weinig brengen en moest met een 0-3 nederlaag toekijken hoe Barcelona hun goede vorm bevestigde.