Barcelona Wint Met Gemak Van Girona: Yamal Scoort

4 min read Sep 20, 2024

Barcelona Wint Met Gemak Van Girona: Yamal Scoort!

Barcelona heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van Girona in het Estadi Montilivi. De Blaugrana waren duidelijk de sterkste ploeg en controleerden het duel van begin tot eind. Ansu Fati opende de score, terwijl Ferran Torres en de 16-jarige wonderkind Lamine Yamal de overwinning compleet maakten.

Dominantie vanaf de aftrap

Barcelona kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de 12e minuut werd Ansu Fati aangespeeld door Gavi, die met een subtiel balletje de verdediging van Girona op het verkeerde been zette. De Spaanse aanvaller schoot de bal vervolgens beheerst in de verre hoek: 0-1.

Na de openingstreffer bleef Barcelona dominant. De Catalaanse ploeg speelde met veel energie en creëerde voortdurend kansen. Girona leek niet te kunnen komen tot een antwoord en werd constant teruggedrongen in de eigen helft.

Yamal schittert met zijn debuutgoal

De tweede helft bracht geen verandering in het spelbeeld. Barcelona bleef de toon zetten en kreeg enkele goede kansen om de score te verhogen. In de 69e minuut was het eindelijk zover. Ferran Torres werd in de zestien gevonden met een scherpe voorzet van Pedri en schoot de bal beheerst langs de keeper: 0-2.

De 3-0 kwam in de 84e minuut. Na een snelle aanval van Barcelona kwam de bal bij de 16-jarige Lamine Yamal, die net in het veld was gekomen. Met een schitterende soloactie liep hij langs meerdere verdedigers van Girona en schoot de bal met links in de verre hoek: 0-3.

Yamal, de jongste speler die ooit voor Barcelona heeft gescoord, werd na de wedstrijd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij toonde in zijn korte invalbeurt zijn enorme potentieel en heeft met zijn debuutgoal een onvergetelijke indruk achtergelaten.