Heracles - Almere City: 0-0 Bij Rust

Heracles Almelo - Almere City: 0-0 bij rust - Een saaie eerste helft in Almelo

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Almere City begon met veel ambitie van beide kanten, maar bracht in de eerste helft geen doelpunten op. De thuisploeg Heracles probeerde de druk op te voeren, maar Almere City hield stand en had zelfs een aantal goede kansen.

Heracles zoekt de aanval

Almelo startte de wedstrijd duidelijk met de intentie om te winnen. De ploeg van John Stegeman zette veel druk op de defensie van Almere City en probeerde constant de ruimte te vinden om gevaarlijk te worden. De thuisploeg had een aantal goede aanvallen, maar de afwerking liet te wensen over.

Een voorbeeld hiervan was een aanval waarbij Lucas Schoofs een goede pass gaf op de rand van het strafschopgebied. De pass bereikte echter niemand en ging over de zijlijn.

Almere City verdedigt sterk

De bezoekers uit Almere verdedigden degelijk en hielden Heracles goed in de gaten. Almere City was echter niet alleen met verdedigen bezig. Ze hadden ook zelf een aantal goede kansen in de eerste helft.

De meest opvallende kans was een vrije trap van Jordy Hilterman. De bal ging net over de lat van de Heracles-doel.

Conclusie

De eerste helft was een teleurstelling voor de fans. Er waren geen echte doelpunten te zien en het spel was niet altijd even aantrekkelijk. De 0-0 stand is een correcte weergave van de eerste helft.

In de tweede helft is het te hopen op meer doelpunten en actie, zodat er een winnaar uit de bus kan komen.