Derbyzege Voor Arsenal Door Kopbal Gabriel

4 min read Sep 20, 2024

Derbyzege voor Arsenal door kopbal Gabriel

Arsenal heeft zaterdag in de derby tegen Tottenham Hotspur met 2-0 gewonnen. Gabriel Jesus was de grote man aan de hand van twee doelpunten, waarvan één met een prachtige kopbal. De Braziliaan speelde een belangrijke rol in de overwinning van de Gunners, die de koppositie in de Premier League stevig in handen hielden.

De eerste helft verliep met een hoog tempo, waarbij beide ploegen elkaar op weinig momenten echt wisten te domineren. Na een kwartier was het al bijna raak voor Arsenal: Martin Ødegaard kon echter de bal niet langs de Tottenham-doelman Hugo Lloris krijgen. Tottenham wist met name in de beginfase van de wedstrijd gevaarlijk te worden door de lange passes van Harry Kane, die echter niet tot doelpunten leidden.

Gabriel Jesus opende de score in de 36e minuut. De Braziliaan, die afgelopen week zijn contract bij Arsenal verlengde, kreeg de bal van Bukayo Saka en schoot de bal met rechts hard en geplaatst in de verre hoek. De doelman van Tottenham kon de bal niet bereiken.

**Na rust kreeg Arsenal de wedstrijd steeds meer onder controle en kon Tottenham nauwelijks gevaarlijk worden. In de 62e minuut viel de tweede treffer voor Arsenal. Een prachtige voorzet van Ødegaard werd door Gabriel Jesus met een knappe kopbal in het doel gewerkt. Het doelpunt was een meesterwerk van de spits, die perfect de tijd en ruimte had ingeschat. **

Tottenham kon in de resterende minuten van de wedstrijd geen vuist meer maken. Arsenal hield de wedstrijd vervolgens rustig aan, waarbij een aantal wissels werd doorgevoerd. De Gunners boekten zo een verdiende overwinning op hun grote rivaal en behielden de koppositie in de Premier League.

De overwinning was van groot belang voor de Gunners, die nu al 14 punten voorsprong hebben op hun naaste concurrent Manchester City. De overwinning was ook van grote betekenis voor Gabriel Jesus, die met zijn twee doelpunten liet zien dat hij een belangrijke speler is voor Arsenal.

Met de zege tegen Tottenham heeft Arsenal nu 17 wedstrijden op rij gewonnen in de Premier League. Dat is de langste reeks overwinningen van een club sinds Arsenal zelf in de periode van 2003 tot 2004 18 keer op rij won. De Gunners zijn nu op weg naar een historische prestatie.

Thank you for visiting our website wich cover about Derbyzege Voor Arsenal Door Kopbal Gabriel. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.