Debutant Kyei: Twee Goals Voor Charleroi

4 min read Sep 20, 2024

Debutant Kyei: Twee goals voor Charleroi

Charleroi heeft zaterdagavond met 3-1 gewonnen van KV Kortrijk. De winst was te danken aan een sterk spelende Kyei, die met twee doelpunten meteen zijn stempel drukte op zijn debuut in de Belgische Pro League.

Kyei, een 20-jarige spits van Ghanaanse origine, kwam in de winterstop over van de Zwitserse club FC Sion. Hij kreeg meteen de kans om te starten in de wedstrijd tegen Kortrijk en pakte die kans met beide handen aan.

Al in de 13e minuut zette Kyei Charleroi op voorsprong. Na een mooie combinatie met Rezaei kon hij de bal in het netje schieten. Het was meteen duidelijk dat Kyei een grote aanwinst voor Charleroi zou kunnen zijn.

De Ghanese spits toonde niet alleen zijn doelpuntenmakerscapaciteiten, maar ook zijn snelheid en wendbaarheid. Hij was constant een gevaar voor de verdediging van Kortrijk.

In de 36e minuut verdubbelde Kyei de voorsprong van Charleroi. Hij profiteerde van een fout in de Kortrijkse defensie en schoot de bal van dichtbij in het doel.

De 2-0 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. Na de pauze kwam Kortrijk terug in de wedstrijd en scoorde in de 57e minuut de aansluitingstreffer.

Maar Charleroi liet zich niet intimideren en herpakte zich snel. In de 67e minuut scoorde Rezaei de 3-1, wat de eindstand betekende.

Met zijn twee doelpunten en een sterk spel was Kyei de man van de wedstrijd. Hij liet zien dat hij een belangrijke rol kan spelen in de aanvalslinie van Charleroi.

De supporters van Charleroi zullen met veel vertrouwen naar de toekomst kijken. Kyei lijkt een echte aanwinst te zijn voor de club.

Hieronder zijn een aantal extra details die de blogpost nog interessanter kunnen maken:

• Een korte beschrijving van de carrière van Kyei tot nu toe.
  • De reacties van de trainer en de spelers van Charleroi op het debuut van Kyei.
  • Een analyse van de spelwijze van Kyei en zijn sterke punten.