Barca Wint Dankzij Yamal Tegen Girona

Barca wint dankzij Yamal tegen Girona: Een jonge ster schittert in Camp Nou

Barcelona heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van Girona in La Liga. De wedstrijd in Camp Nou werd beslist door doelpunten van Gavi, Lewandowski en Ferran Torres. De jonge ster Lamine Yamal had een belangrijke rol in de overwinning.

De 16-jarige Yamal speelde zijn eerste officiële wedstrijd in het eerste elftal van Barcelona. Hij startte op de bank, maar kwam in de 74e minuut in het veld voor Ansu Fati. Yamal toonde direct zijn kwaliteiten en was betrokken bij de 3-0 van Ferran Torres. Hij gaf een prachtige pass die Torres in staat stelde om de bal in het lege doel te schieten.

De wedstrijd begon met een fel Barcelona dat Girona direct onder druk zette. In de 12e minuut opende Gavi de score met een mooie volley. Robert Lewandowski verdubbelde de score in de 42e minuut. Na de rust bleef Barcelona de betere ploeg, maar Girona wist wel wat kansen te creëren. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door de late treffer van Torres.

Met de overwinning stijgt Barcelona naar de tweede plaats op de ranglijst. Real Madrid staat nog steeds bovenaan, maar Barcelona heeft nu slechts twee punten minder.

De wedstrijd tegen Girona was een goede oefening voor Barcelona. De ploeg van Xavi heeft de komende weken een druk programma met belangrijke wedstrijden in La Liga en de Champions League.