Arsenal Pakt Drie Punten In Derby Tegen Tottenham

Arsenal pakt drie punten in derby tegen Tottenham

Arsenal heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van aartsrivaal Tottenham Hotspur in de Noord-Londense derby. De Gunners lieten zich in de eerste helft domineren, maar pakten na rust de touwtjes in handen en liepen via doelpunten van Bukayo Saka en Martin Ødegaard uit naar een verdiende zege.

Spannende eerste helft

De eerste helft van de derby was allesbehalve saai. Beide teams begonnen met veel energie en druk, wat leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor beide doelen. Tottenham had de meeste kansen, met name via Harry Kane, die Arsenal-doelman Aaron Ramsdale een aantal keer aan het werk zette. Arsenal slaagde er echter in om de verdediging dicht te houden en de rust te bereiken met een 0-0 stand.

Arsenal neemt de touwtjes in handen

In de tweede helft kwam Arsenal sterker uit de kleedkamer. De Gunners kregen meer grip op het spel en begonnen kansen te creëren. In de 62e minuut brak de ban. Een prachtige aanval van Arsenal eindigde met een schot van Bukayo Saka, dat door Hugo Lloris in de touwen werd gewerkt.

Vijf minuten later verdubbelde Arsenal de score via Martin Ødegaard. De Noorse middenvelder kopte een voorzet van Granit Xhaka binnen. Na de 2-0 goal had Tottenham weinig meer in te brengen en was Arsenal de betere ploeg op het veld.

Arsenal blijft koploper

Met de overwinning op Tottenham blijft Arsenal de koploper in de Premier League. De Gunners hebben nu 54 punten uit 23 wedstrijden, vier punten meer dan Manchester City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

**De overwinning is een belangrijke boost voor Arsenal, dat zich zo goed mogelijk wil voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De Gunners spelen volgende week zaterdag tegen Everton, terwijl Tottenham zondagavond uit tegen Manchester City moet. **

Thank you for visiting our website wich cover about Arsenal Pakt Drie Punten In Derby Tegen Tottenham. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.